Burn-outpreventie

Uw stress verminderen en een burn-out voorkomen? Dat doet u met de technieken van DialoogPlus. Met een efficiënt en duurzaam resultaat!

Perfectionisme, een hoge werkdruk of een persoonlijke of professionele tegenslag. Het zijn maar enkele factoren die kunnen leiden tot een extreem hoog stressniveau met een burn-out tot gevolg. Want of u nu een werknemer, vrije beroeper of zelfstandige bent: iedereen heeft zijn limiet. Gaat u even in het rood? Geen probleem. Zit u in een situatie van aanhoudende extreme stress? Dan moet u ingrijpen om een burn-out te voorkomen. Want naast een individuele aanpak kunnen interventies op organisatieniveau effectiever en duurzamer zijn.

Persoonlijke tools voor burn-outpreventie

DialoogPlus reikt u persoonlijke tools en vaardigheden aan die u spontaan en permanent leert gebruiken. Zo gaat u beter om met interne en externe stressfactoren. En kunt u een burn-out voorkomen. We hebben in onze aanpak aandacht voor het mentale én fysieke aspect en hanteren technieken die uw geest en uw lichaam stimuleren om goed met uw stress om te gaan. Anders gezegd: we combineren advies en informatie met fysieke work-outs om uw stress te verminderen, uw veerkracht te verhogen en een burn-out te voorkomen.

Sneller herstellen na een burn-out

Onze aanpak is ook geschikt om een burn-out snel en met minder kans op hervallen te behandelen. Dankzij onze technieken recupereert u sneller en versterkt u uw algemeen welzijn.

Een structurele aanpak op bedrijfsniveau

DialoogPlus maakt risico-analyses, sensibiliseert en helpt u meldingssystemen op touw te zetten. Zo maakt u het zich gemakkelijker als werkgever om knelpunten op te sporen en bespreekbaar te maken. En met een realistische planmatige aanpak kunt u een burn-out mee helpen voorkomen.

Werknemers, na een burn-out, integreren vraagt om een stappenplan ‘werkhervatting’. DialoogPlus is er om mee te denken wat u concreet kunt doen om risico’s tot herval te beperken.

Meer weten over Burn-outpreventie ?

Neem dan gerust contact met ons op.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.