“De opleiding heeft mijn ogen geopend”. Dragana vertelt.

Dragana Radosavljevic van de Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen leerde met meer succes te communiceren.

“De opleiding heeft mijn ogen geopend”. Dragana vertelt.

DialoogPlus leert medewerkers en leidinggevenden om via verbindende communicatie op een krachtige manier en met respect voor anderen op te komen voor zichzelf en gevoelens toe te staan zonder overspoeld te raken. Omdat de communicatie met haar collega’s niet altijd vlot liep, schreef Dragana Radosavljevic van de Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen zich in samenspraak met haar directeur in voor de opleiding. Voor haar het begin van een nieuw tijdperk.

 

Elkaar begrijpen, niet evident

Dragana: “Ik was al een tijdje op zoek naar een opleiding die mij kon helpen om de communicatie met mijn collega’s te verbeteren. Ik ben een administratieve kracht en mijn collega’s zijn hulpverleners. We denken en communiceren op een andere manier. Wat voor mij logisch is, is dat niet altijd voor hen. En vice versa. Het gevolg? Soms was onze communicatie inefficiënt en dat leidde tot frustraties aan beide kanten.”

 

Praktijkgerichte opleiding

“Ik geef eerlijk toe dat ik kritisch was toen ik naar de opleiding ging. Hoe kon iemand nu de manier waarop ik dacht en communiceerde veranderen? In twee dagen dan nog wel! Maar de inhoud van de opleiding en de aanpak van Jo maakten dat mogelijk. De praktische voorbeelden hebben mij echt tot inzichten gebracht. Ik besef nu heel goed hoe anderen mij zien, hoe ze mijn communicatie ervaren en waarom zij communiceren op een bepaalde manier. Daar had ik nooit bij stilgestaan. De opleiding heeft mijn ogen geopend!”

Onmiddellijk resultaat

“Op het einde van de eerste dag kregen we een opdracht. We moesten de geleerde vaardigheden in de praktijk toepassen. Dat heb ik dan ook meteen gedaan. Mijn dochtertje was droevig toen ze van school kwam. Communiceren met haar was daardoor niet gemakkelijk. Maar al snel merkte ik dat ik beter tot haar doordrong wanneer ik de technieken van Jo gebruikte. Die werken echt, want mijn dochter begon weer spontaan haar gevoelens met mij te delen. En ook op het werk loopt de communicatie met mijn collega’s steeds vlotter. Ik leg gemakkelijker constructieve verbindingen met mijn gesprekspartners en voel me beter in mijn vel.”

Fantastische opleider

“Jo is een fantastische opleider. Hij is een spontane en interessante spreker die aandacht heeft voor iedereen die bij hem opleiding volgt. Hij heeft veel respect voor de deelnemers en voelt mensen heel goed aan. Soms worden deelnemers verplicht door hun baas om naar de opleiding te komen en dan is er wat weerstand. Maar Jo gaat daar heel goed mee om en krijgt iedereen mee. Zijn stijl en aanpak is bijzonder naturel. En hij slaagt erin om je nieuwsgierig te houden. Aan het begin van de eerste dag kregen we bijvoorbeeld een oefening waarvan het doel voor mij niet meteen duidelijk was. Maar in de namiddag koppelde Jo terug naar die oefening en vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Door die aanpak blijft alles je veel beter bij. Ik kan de opleiding dan ook alleen maar aan iedereen aanbevelen.”

 

Wil je net zoals Dragana met meer succes en minder frustratie communiceren? Schrijf je dan zeker in voor de volgende opleiding ‘Sterker op het werk door verbindende communicatie’. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vakantie met een meerwaarde.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?


Meer informatie