Stressmanagement met hartcoherentie: je lichaam en verstand altijd onder controle

Juist en alert reageren in stresssituaties? Dat doet u door stressmanagement. Leer hoe u met hartcoherentie altijd de controle over uw lichaam behoudt.

Een hoogoplopende discussie met een collega. Een klant die tegen u uitvaart. Een conflict met een patiënt. Het zijn maar enkele situaties waarin u uw hart voelt bonzen en uw stressniveau voelt stijgen. Rustig blijven en uw emoties onder controle houden is dan de boodschap. Want wanneer u emotioneel overstuur bent, hebt u geen toegang meer tot de hersenfunctie die uw communicatie regelt. Het gevolg? U reageert in stressmomenten: niet, of overdreven of agressief.

Altijd helder denken

Met stressmanagement via hartcoherentie brengt u uzelf met bewuste ademhaling- en denktechnieken tot rust. Zo vermijdt u dat uw emoties te hoog oplopen. U blijft in stresssituaties helder denken, alert reageren en communiceren. Kortom: u houdt grip op uzelf en de situatie.

Voor het te laat is

Hartcoherentie is een vorm van stressmanagement die u ook preventief kunt toepassen. Herkent u een stressfactor of stresssituatie? Dan vermijdt u met deze stressmanagementtechniek dat uw hartslag onregelmatig wordt. U blijft rustig en kalm. Kortom: dankzij hartcoherentie staat u nooit meer onder hoogspanning.

Hartcoherentie is een stressreducerende techniek. Die is:

  • gemakkelijk;
  • in stressvolle situaties eenvoudig toepasbaar;
  • snel en onmiddellijk efficiënt;
  • voor iedereen geschikt.

Meetbaar stressmanagement: biofeedback

Bevindt u zich in een stresssituatie? Dat brengt verschillende fysieke reacties teweeg in uw lichaam, zoals hartritmeveranderingen. Die reacties zijn zichtbaar met biofeedbackapparatuur. U ziet dus welk effect een bepaalde stressfactor op u heeft. Anders gezegd: met biofeedback meet u uw stressniveau. En meten is weten. U kunt met hartcoherentie dus snel ingrijpen en uw fysieke reacties veranderen, wanneer u ziet dat uw stressniveau stijgt. Dankzij biofeedback ziet u ook zwart op wit het effect van uw ademhaling- en denktechnieken op uw stress. Leert u deze technieken automatisch toepassen? Dan vindt u altijd innerlijke rust en krijgt stress bij u geen kans meer.

Wilt u aan stressmanagement doen en hebt u interesse voor hartcoherentie?
Neem dan contact met ons op.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Vakantie met een meerwaarde.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?


Meer informatie