Stressmanagement met hartcoherentie: je lichaam en verstand altijd onder controle

Juist en alert reageren in stresssituaties? Dat doet u door stressmanagement. Leer hoe u met hartcoherentie altijd de controle over uw lichaam behoudt.

Een hoogoplopende discussie met een collega. Een klant die tegen jou uitvaart. Een conflict met een patiënt. Het zijn maar enkele situaties waarin je je hart voelt bonzen en je stressniveau voelt stijgen. Rustig blijven en je emoties onder controle houden is dan de boodschap. Want wanneer je emotioneel overstuur bent, heb je geen toegang meer tot de hersenfunctie die je communicatie regelt. Het gevolg? Je reageert in stressmomenten: niet, of overdreven of agressief.

Altijd helder denken

Met stressmanagement via hartcoherentie breng je jezelf met bewuste ademhaling- en denktechnieken tot rust. Zo vermijdt je dat je emoties te hoog oplopen. Je blijft in stresssituaties helder denken, alert reageren en communiceren. Kortom: je houdt grip op jezelf en de situatie.

Neem een adempauze en adem 3 minuten op het ritme van 5 seconden in en 5 seconden uit.

Voor het te laat is

Hartcoherentie is een vorm van stressmanagement die je ook preventief kunt toepassen. Herken je een stressfactor of stresssituatie? Dan vermijd je met deze stressmanagementtechniek dat je hartslag onregelmatig wordt. Je blijft rustig en kalm. Kortom: dankzij hartcoherentie sta je nooit meer onder hoogspanning.

Hartcoherentie is een stressreducerende techniek. Die is:

  • gemakkelijk;
  • in stressvolle situaties eenvoudig toepasbaar;
  • snel en onmiddellijk efficiënt;
  • voor iedereen geschikt.

Meer filmpjes op jouw maat op ons Video -you tube - kanaal

Meetbaar stressmanagement: biofeedback

Bevind je je in een stresssituatie? Dat brengt verschillende fysieke reacties teweeg in jouw lichaam, zoals hartritmeveranderingen. Die reacties zijn zichtbaar met biofeedbackapparatuur. Je ziet dus welk effect een bepaalde stressfactor op jou heeft. Anders gezegd: met biofeedback meet je je stressniveau. En meten is weten.

Je kunt met hartcoherentie dus snel ingrijpen en je fysieke reacties veranderen, wanneer je ziet dat je stressniveau stijgt. Dankzij biofeedback zie je ook zwart op wit het effect van je ademhaling- en denktechnieken op jouw stress.

Leer je deze technieken automatisch toepassen? Dan vind je altijd innerlijke rust en krijgt stress bij jou geen kans meer.

Wat levert het op:

Enkele minuten per dag, gericht ademen  vermindert stress, verhoogt je immuunsysteem en verfrist je.

Doe je het ‘s avonds dan helpt het je om te slapen. Het bewust ademen verlaagt de irritatie van je zenuwstelsel en maakt ‘goedgevoel’-hormonen aan.

Gewoon vertragen van de adem is de eerste stap.

Ga zeker niet meer lucht inademen.

Wanneer doe je het:

Ook al merk je niet direct effect, hou even vol. Je stresssysteem heeft wat tijd nodig om zich aan te passen.

In het begin zal je er aan moeten denken om het te doen.

  • Doe het 3x per dag en doe elke sessie minstens 3 minuten.
  • Doe het tijdens de ‘verloren momenten’: op de trein, voor je uit je auto stapt, wachtend op de lift, na het eten, op het toilet….

Wees wat creatief en maak het niet te speciaal.

Pas het toe zodra je kan zodat het een automatisme wordt.

In onze opleidingen leer je waar, wanneer en hoe

Wil je aan stressmanagement doen en heb je interesse voor hartcoherentie?
Neem dan contact met ons op.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Vakantie met een meerwaarde.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?


Meer informatie