Omgaan met stress

Een pragmatische aanpak die stress geen kans geeft

Wist je dat stress een van de grootste oorzaken van verminderde professionele prestaties is? Goed leren omgaan met stress op het werk is dan ook heel belangrijk. DialoogPlus onderscheidt zich met een pragmatische aanpak van stress: we focussen niet alleen op interne stressfactoren (verwachtingen, ambities … ) en stresserende situaties (hoge werkdruk, ondergewaardeerd zijn …). Maar we besteden ook aandacht aan het mogelijke effect dat de stress van anderen heeft op jou.

Stress bij anderen begrijpen

Begrijp je de stress van de mensen met wie je contact hebt? Dan kun je je communicatie en gedrag zo aanpassen dat je meer uit je professionele relatie haalt en je je minder vaak in een lastige situatie bevindt. Het resultaat op de werkvloer? Minder stress, een betere communicatie en meer rendabiliteit, continuïteit en kwaliteit.

Stapsgewijze opbouw

Je stress efficiënt en duurzaam verminderen is een proces dat tijd nodig heeft en gericht moet zijn op zelfredzaamheid. Daarom kiezen wij in onze stresstrainingen en coachings heel bewust voor een stapsgewijze en praktische aanpak waarbij zelfontdekking de basis vormt. Je gaat eerst zelf aan de slag tijdens de oefensessies en leert via concrete stresstechnieken je stressreacties herkennen en plaatsen.

Van theorie naar praktijk

De ervaring uit de oefensessies neem je in een tweede fase mee naar je werksituatie. Daar pas je de geleerde technieken actief toe in je interactie met anderen. Dankzij deze onderscheidende aanpak breng je je stressverminderingstechnieken voortdurend in de praktijk. Zo overstijg je het niveau waarbij je theoretisch wel weet wat je moet doen in stresssituaties, maar die kennis in de praktijk niet toepast. Ons doel? Je automatisch alerter en effectiever laten functioneren en communiceren op het werk, ook in stresssituaties.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Vakantie met een meerwaarde.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?


Meer informatie