Tension & Trauma Release Exercises

Initiatieworkshop van 22 september 2023 – Hoe laat ik met TRE mijn stress en spanning los? – Volzet

Ontdek jouw manier van loslaten en herstellen

Stress en spanning die je ervaart door angst, boosheid, verdriet of trauma kan zich onbewust opstapelen in je spieren en leiden tot lichamelijke klachten zoals rug-, schouder- en nekpijn, darmklachten en slapeloosheid. In deze training TRE leer je met Tension (stress & Trauma) Release Exercises om je chronische stress en spanning fysiek te ontladen.

Door stap voor stap, je eigen tempo te vinden, als je ‘oude spanningen’ loslaat, breng je positieve veranderingen teweeg. Hoe het bij jou werkt, welke sensaties, emoties of effecten ook, de bedoeling is dat je je veilig en vertrouwd voelt bij het loslaten.

 

Connectie maken

TRE® vertrekt van het gewaarworden van je lichaam terwijl je speels lichte fysieke oefeningen doet.  Zo ontdek je, stapsgewijs, hoe je je natuurlijke ontladingsmechanisme bestuurt. Zodat jouw zenuwstelsel kalmeert en je de rust vanbinnen terug kunt ervaren.

Na deze training TRE:

  • ben je weer helemaal rustig en in evenwicht
  • voel je je energiek en veerkrachtig
  • pieker je minder
  • slaap je beter
  • heb je minder last van lichamelijke klachten zoals rug-, nek- en schouderpijn of migraine
  • verminderen je posttraumatische stressstoornissen.

 

Voor wie?

TRE® is bruikbaar zowel voor het loslaten van dagelijkse stress als voor de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. De TRE®-oefeningen kunnen worden aangepast aan alle fitnessniveaus en mobiliteitsproblemen. Bij het juist uitvoeren van de oefeningen voorkom je kwetsuren. Check vooraf of je niet zwanger bent en of je voldoende in staat bent om lichte fysieke oefeningen doen (vgl yoga, fitness) te kunnen uitvoeren.

Voor iedereen die een manier wil vinden om zijn dagelijkse stress te verminderen, doelgericht aan stressbeheersing te doen of de mogelijkheden van TRE wil ontdekken om zo veerkrachtig te blijven in de dagelijkse omgang met anderen.

 

Prijs?
125 Euro (incl. btw)

Syllabus, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Waar?
Leuven.

In de buurt van het station van Leuven. De exacte locatie wordt later meegedeeld.

Wanneer?
Vrijdag 22 september 2023 van 10 tot 17 u.

Annuleren?
Je krijgt tot een maand voor de training het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald (min 30 euro administratieve kosten). Annuleer je je deelname minder dan een maand voor de training? Dan is er geen terugbetaling mogelijk. Je kunt wel iemand anders je plaats laten innemen.

Meer lezen over TRE?  Klik hier en lees verder

Vakantie met een meerwaarde.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?


Meer informatie