Stressreductietechnieken van DialoogPlus

Leid je een jachtig bestaan? Heb je soms het gevoel dat je overspoeld wordt, dat de emmer vol is? Of is het vaak een uitdaging om te voldoen aan alle verwachtingen?

Dan is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met stress. En dat heeft een negatieve impact op hoe je functioneert en presteert. Besef dat je levensstijl stress kan veroorzaken en leer je interne en externe stressfactoren identificeren. Want dat zijn de eerste stappen naar stressreductie.

Jouw stress kan vele oorzaken hebben. Je wilt perfect zijn in alles wat je doet, ervaart een hoge werkdruk of hebt misschien een traumatische ervaring gehad. Wat de reden ook is: wanneer je last hebt van stress, is het NU tijd om actie te ondernemen. Je moet leren omgaan met stress, zodat je ook in stressvolle omstandigheden goed kunt blijven communiceren en de stress letterlijk uit jouw lijf verdrijft. Hoe je dat doet? Met de technieken van DialoogPlus.

Tension (stress) Releasing Exercises

TRE® is een stressreducerende lichaamsgerichte methode.
Als je TRE® op een voor jou passende manier, regelmatig uitvoert, breng je een deugddoend diepgaand herstelproces op gang.

Hartcoherentie en Biofeedback

Leer op een bewuste manier te ademen en breng rust in je hoofd en hart.
Juist en alert reageren in stresssituaties? Dat doe je door stressmanagement. Leer hoe je met hartcoherentie altijd de controle over je lichaam behoudt.

EFT: Emotional Freedom Technique

Leer EFT toepassen voor emotionele balans en welzijn. Combineer focus en acupressuur. Zo verdwijnen negatieve gevoelens die je associeerde met slechte ervaringen of en heb je opnieuw grip op jezelf en de situatie.

In onze vormingen gebruiken we verschillende technieken om je efficiënt met je stress te leren omgaan en werken daarbij op het cognitieve, emotionele en fysieke niveau.

Zelfredzaamheid en duurzame gedragsveranderingen om stress te reduceren.

Zo houd je in elke situatie het hoofd koel, en reageer en communiceer je juist, ook wanneer stress en emoties je overspoelen.

Je stress is niet alleen het gevolg van de doelstellingen die je jezelf oplegt of de hoge verwachtingen waaraan je denkt te moeten voldoen. Hij kan ook ingegeven zijn door de stress van de personen met wie je in contact komt of de lastige situaties waarin je je bevindt.

Daarom focussen wij in onze aanpak op interne én externe stressfactoren.

Wist je dat stress een van de grootste oorzaken van verminderde professionele prestaties is? Goed leren omgaan met stress op het werk is dan ook heel belangrijk.

DialoogPlus onderscheidt zich met een pragmatische aanpak van stress: we focussen niet alleen op interne stressfactoren (verwachtingen, ambities … ) en stresserende situaties (hoge werkdruk, ondergewaardeerd zijn …).

Maar we besteden ook aandacht aan het mogelijke effect dat de stress van anderen heeft op jou.

Begrijp je de stress van de mensen met wie je contact hebt? Dan kun je je communicatie en gedrag zo aanpassen dat je meer uit je professionele relatie haalt en je je minder vaak in een lastige situatie bevindt. Het resultaat op de werkvloer? Minder stress, een betere communicatie en meer rendabiliteit, continuïteit en kwaliteit.

Je stress efficiënt en duurzaam verminderen is een proces dat tijd nodig heeft en gericht moet zijn op zelfredzaamheid. Daarom kiezen wij in onze stresstrainingen en coaching heel bewust voor een stapsgewijze en praktische aanpak waarbij zelfontdekking de basis vormt. Je gaat eerst zelf aan de slag tijdens de oefensessies en leert via concrete stresstechnieken je stressreacties herkennen en plaatsen.

De ervaring uit de oefensessies neem je in een tweede fase mee naar je werksituatie. Daar pas je de geleerde technieken actief toe in je interactie met anderen. Dankzij deze onderscheidende aanpak breng je je stressverminderingstechnieken voortdurend in de praktijk. Zo overstijg je het niveau waarbij je theoretisch wel weet wat je moet doen in stresssituaties, maar die kennis in de praktijk niet toepast. Ons doel? Je automatisch alerter en effectiever laten functioneren en communiceren op het werk, ook in stresssituaties.

En nu is het aan jou

Ontdek onze stresstechnieken en krijg meer grip op jezelf en de situatie.

Actief deel uitmaken van de huidige samenleving is niet evident. Je moet in je privéleven en op de werkvloer topprestaties leveren, want je wil je werk met je gezin combineren én jouw persoonlijke en professionele ambities realiseren. Daardoor moet je omgaan met een hoge werkdruk, samenwerken met anderen die ook in die ratrace zitten, en voortdurend waken over jouw work-life balance. Het gevolg? Je krijgt stress, voel je gefrustreerd of futloos en weet niet meer wat je moet doen. Worst case? Je stevent af op een burn-out.

Voel je je niet goed in je vel? Presteer je ondermaats? Of heb je het gevoel dat je niet langer de partner, ouder, werknemer of baas bent die je kunt en wilt zijn? Dan bieden onze laagdrempelige, praktische trainingen en coachings voor jou een oplossing. We leren je hoe je op de juiste manier kunt omgaan met je stress, hoe je een burn-out voorkomt en hoe je positief reageert en communiceert in conflictsituaties. Wat de oorzaken van stress ook zijn, met onze technieken word je veerkrachtiger, verhoog je je welbevinden en leer je de controle houden. Kortom: je houdt de grip op jezelf en de situatie.

Onze Expertise: Hartcoherentie, TRE en EFT

Tension (stress) Releasing Exercises

TRE® is een stressreducerende lichaamsgerichte methode.
Als je TRE® op een voor jou passende manier uitvoert, breng je een deugddoend herstelproces op gang.

Hartcoherentie en Biofeedback

Leer op een bewuste manier te ademen en breng rust in je hoofd en hart.
Dat doe je door stressmanagement
Leer hoe je met hartcoherentie altijd de controle over je lichaam behoudt.

EFT: Emotional Freedom Technique

Leer EFT toepassen voor emotioneel welzijn. Combineer focus en acupressuur.
Zo verdwijnen negatieve gevoelens en heb je opnieuw grip op jezelf en de situatie.

Antistresstechnieken om helemaal tot rust te komen en in elke situatie correct te handelen.

“Ik voel dat ik mijn limiet stilaan bereikt heb. Ik zit privé en professioneel in een ratrace en slaag er niet meer in om te ontspannen. Ik voel de stress opbouwen in mijn lichaam en reageer niet meer zoals anders. Daarstraks ben ik nog voor een onbenulligheid uitgevlogen tegen een collega. Zo kan het niet verder. Er moet iets veranderen of het loopt binnekort helemaal mis.”

Axel, 46 jaar, Hr-manager.

Persoonlijke begeleiding

Stress heeft een negatieve impact op je dagelijkse functioneren, je gezondheid en je geluksgevoel. Voel je dat de emmer stilaan vol raakt? Neem dan actie en laat je persoonlijk begeleiden door een stresscoach van DialoogPlus om doelgericht je stress te verminderen en rust te vinden in je jachtige bestaan.

Efficiënte antistresstechnieken

Je stresscoach leert je tijdens individuele of duosesssies efficiënte antistresstechnieken aan. Zo kun je in stressvolle situaties je innerlijke rust bewaren, zodat je altijd juist reageert en blijft functioneren. Heb je al voorkennis over? Dan neemt je stresscoach je mee naar het volgende niveau.

Eenmalig of in trajectvorm

Afhankelijk van je behoeften volg je een eenmalige sessie of kies je voor een traject. Elke coaching start met een intakegesprek waarin we je wensen en mogelijheden in kaart brengen. Je bent dus altijd zeker van een begeleiding die volledig aangepast is aan je verwachtingen.

TRE Zomerformule

De TRE®-opleiding combineren met je zomervakantie in Frankrijk?

Tijdens het jaar geen tijd om aan zelfzorg te doen? Kom TRE® ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Of wil je de TRE®-methode aanleren voor gebruik binnen jouw professionele context? Na deze module kan je snel doorstromen naar de vervolgmodules

Meer info

Scroll naar boven