EFT staat voor Emotional Freedom Technique.

Ontdek stap voor stap hoe je deze techniek kunt gebruiken om negatieve emoties los te laten.

Wil je het verleden loslaten en in het ‘hier en nu’, leven? Wil je beter leren omgaan met negatieve emoties?

Met E.F.T. leer je hoe je stress te verminderen door met de signaalfunctie van (onprettige) gevoelens werken. Door negatieve emoties als gevolg van trauma’s, fobieën, verdriet, woede of lichamelijke klachten los te laten, voel je je daarna emotioneel en fysiek vrijer en beter in je vel.

Meer grip op jezelf in stressvolle situaties

Daardoor hou je ook in moeilijke momenten de controle, en heb je grip op jezelf en de situatie.


Leer EFT toepassen voor emotionele balans en welzijn.

Kun je E.F.T. (tapping) zelf toepassen?*

Ja! Emotional Freedom Techniques (EFT), ook wel bekend als EFT tapping, is een eenvoudige en aangename techniek die je in veel situaties kan helpen. Het is de ideale techniek om kleine en grote klachten aan te pakken, van dagelijkse stress tot faalangst voor een examen. EFT is een combinatie van diepgaande focus en acupressuur.

Het is een eenvoudige en efficiënte methode om goed om te gaan met jouw eigen emoties in conflictsituaties, jouw stress te managen, en jouw algemeen welzijn en veerkracht te bevorderen. Hier zijn de drie grootste voordelen van EFT tapping:

  • Zelfhulp: Na het aanleren heb je verder niemand nodig! Met EFT leer je hoe je tijdig met jouw opkomende angst, boosheid of onmacht kunt omgaan. Het is een tool die je overal en altijd ZELF kunt gebruiken.
  • Zelfbewustheid: EFT vergroot je zelfbewustzijn. Je leert er jezelf en je automatismen beter door kennen en eens je daar inzicht in hebt kun je sneller ingrijpen. Zo ontdekt je hoe je je emotioneel welzijn kunt verbeteren.
  • Eenvoudig en gemakkelijk te leren: EFT combineert een aanpak van zowel de spanningspunten (neurologie) alsook van verbale coachingstechnieken (psychologie). Deze aanpak werkt dieper dan praten alleen. Zo engageer je zowel je ‘hoofd’ (denken) en je ‘lichaam’ tegelijk door te ’tikken’ (tapping) op bepaalde punten op je lichaam en tegelijk je gedachten in te zetten om een andere mindset in te oefenen.

*disclaimer: EFT is nooit een vervanging van welke reguliere medische of psychische handeling dan ook.

Professionele begeleiding

Haar motto? "All you need is you within you".

Karin heeft meer dan twintig jaar ervaring met vaardigheidstrainingen in communicatie, conflicthantering en agressie. Ze merkte dat er iets extra nodig was en specialiseerde zich in stressreductie. Wanneer mensen overspoeld worden door emoties, spelen ze hun vaardigheden tijdelijk kwijt. Daarom specialiseerde ze zich in Hartcoherentie en TRE.

Daarnaast is ze EFT-practitioner met als extra specialiteit: Matrix Reimprinting.

Matrix Reimprinting combineert de kracht en diepgang van EFT met inner child work.

EFT en onderzoek…een gunstige evolutie.

EFT is het kleinere broertje van EMDR, zegt men soms.

Naast Gary Craig is er bijvoorbeeld Dr. Peta Stapleton.

Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring als klinisch psycholoog en is docent psychologie aan de Bond University in Australië.

In haar recente publicatie: “The Science behind Tapping“, toont ze de resultaten van talloze recente klinische onderzoeken.

The Latest Science of Clinical EFT Tapping

Ontdek onze andere stresstechnieken

Zo krijg je meer grip op jezelf en de situatie.

De lesgever geeft op boeiende wijze les. Heel bruikbaar materiaal en zeer praktijkgericht. Er werd zeer concreet gewerkt aan de hand van situaties van onszelf. Ik heb inzicht gekregen en kan hier verder mee op mijn werk.
André W.
Zeer boeiend, vernieuwend met veel afwisseling. Fijne lesgeefster, staat dicht bij de groep. Heel interessante onderbouw, met veel expertise, goed dat er met duidelijke kaders wordt gewerkt.
Joke P.
Frisse manier van Karin, als lesgeefster, met humor en zeer veel aandacht voor de noden van de deelnemers.
Mariska D.

Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die meer grip wil krijgen op zichzelf en de situatie, en ook in stressvolle omstandigheden goed en doelgericht wil functioneren en communiceren.

TRE Zomerformule

De TRE®-opleiding combineren met je zomervakantie in Frankrijk?

Tijdens het jaar geen tijd om aan zelfzorg te doen? Kom TRE® ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Of wil je de TRE®-methode aanleren voor gebruik binnen jouw professionele context? Na deze module kan je snel doorstromen naar de vervolgmodules

Meer info

Scroll naar boven