TRE: lichaamsgericht werken om je stress te verminderen

Wil je je veerkracht verhogen en je stress verminderen door, waar en wanneer je wil, eenvoudige oefeningen te doen?

Ontdek dan de superefficiënte stressreducerende techniek TRE.

TRE voor jezelf

De TRE-opleiding

Voor TRE-providers

TRE staat voor Tension, trauma en stress Release Exercises.

TRE® is een stressreducerende lichaamsgerichte methode, ontwikkeld door David Berceli.  Als je TRE® op een voor jou passende manier, regelmatig uitvoert, breng je een deugddoend en diepgaand herstelproces op gang.

fysisch, emotioneel, mentaal en spiritueel

Stress doet de spanning in de spieren toenemen en brengt het zenuwstelsel in een ‘staat van actie’. Heel wat mensen blijven in die actiestand. Het gevolg? Je kunt emotionele en lichamelijke klachten krijgen zoals piekeren, rug-, schouder- en nekpijn, darmklachten en slapeloosheid.

Met TRE® leer je efficiënt je spanning loslaten. Het resultaat? Je bent ontspannen, hebt minder last van lichamelijke klachten en functioneert beter. Het maakt je terug veerkrachtig.

TRE® vertrekt van het bewust gewaarworden van je lichaam terwijl het licht fysieke oefeningen doet. Zo ontdek je, stapsgewijs, hoe je je natuurlijke ontladingsmechanisme bestuurt en connectie met je natuurlijk herstel maakt.

Zodat jouw zenuwstelsel kalmeert en je de rust vanbinnen terug kunt ervaren.

Weet dat ieder mens, elk lichaam, een unieke manier van loslaten en herstellen heeft.

Klik met je rechtermuisknop op deze figuur voor een copie

leer je een stressreducerende techniek die je toepast waar en wanneer je wil
hoef je niet te praten over je stressfactoren of problemen
heb je minder last van je lichamelijke en emotionele klachten
herstel je de balans in je lichaam
voel je je meer ontspannen
krijg je meer energie
sta je positief in het leven

Fysiek : mensen maken melding van verlichting van vele ontstekingsziekten zoals : artritis, fibromyalgie, psoriasis, eczeem, IBS (prikkelbare darm syndroom). Daarnaast is er gerapporteerde verlichting van migraine / hoofdpijn, rugpijn, kniepijn, heuppijn, nekpijn, schouderpijn en is er een betere slaap voor velen.

Emotioneel : vermindering van gevoelens van woede, angst, twijfel, zorgen, controle en overbezorgdheid.

Werkgerelateerd : Op het werk voelt men zich meer geaard, zelfverzekerd, sociaal, expressief, open, minder in de verdediging gaand, meer bekwaam en vertrouwd.

Relationeel : men voelt zich liefdevoller, meer aanwezig, minder reactief, vrijgeviger, meer gespreksbereid, intiemer, communicatiever, zorgzamer, veiliger en zelfbewuster.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.

Deze week staat open voor iedereen die nood heeft aan persoonlijke groei en verbinding.

David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie en het oplossen van conflicten. Hij woonde en werkte in ramp- en oorlogsgebied, waar hij workshops gaf en het ontwerpen van herstelprogramma’s voor de internationale organisaties over de hele wereld realiseerde.

Vanuit die experimenten en die ervaring zijn tegelijkertijd een aantal diverse experts aan de slag gegaan om TRE® te verruimen en te verdiepen. Deze voortdurende evolutie en uitwisseling maakt dat TRE® uitgroeit tot een heel unieke lichaamseigen methode en er een opleiding tot TRE®-provider is gekomen. In deze opleiding ontwikkel je de skills om cliënten te ondersteunen in hun autonoom herstelproces (empoweren) alsook om TRE® op een trauma-sensitieve manier te kunnen aanbieden.

Jo en Karin zijn beiden internationaal gecertificeerde TRE®-trainers.

Ze hebben elk meer dan twintig jaar ervaring met vaardigheidstrainingen in communicatie, conflicthantering, agressie en coaching van teams op maat, binnen diverse zorginstellingen, ziekenhuizen, arresthuizen en binnen de gevangenis. Met oa. EFT, hartcoherentie en TRE, ondersteunen ze het herstel na agressie binnen teams, en zien ze daarin veelbelovende resultaten en opmerkelijke getuigenissen ontstaan. Vanuit hun hoedanigheid als Internationaal gecertificeerde TRE-trainers organiseren zij de  “International Global Certification TRE-training” met een sterke klemtoon op de trauma-sensitieve aanpak. Zo kunnen zorgverleners deze tool op een verantwoorde en professionele wijze en vooral meer succesvolle manier voor hun cliënten inzetten.

Wil je je persoonlijk herstelproces leren kennen, dan kan je daarvoor bij een daarvoor opgeleide TRE®– provider terecht. Zij begeleiden jou, in een aantal sessies, hoe deze techniek voor jou werkt, welke aanpassingen jij kunt doen en hoe je jezelf kunt motiveren om het regelmatig te doen.

Jouw extraatje? Je doet nadien je TRE®-oefeningen waar en wanneer je wilt.

TRE® is bruikbaar zowel voor het loslaten van dagelijkse stress als voor de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. De TRE®-oefeningen kunnen worden aangepast aan alle fitnessniveaus en mobiliteitsproblemen. Bij het juist uitvoeren van de oefeningen voorkom je kwetsuren.

Door stap voor stap, je eigen tempo te vinden, als je ‘oude spanningen’ loslaat, breng je positieve veranderingen teweeg. Hoe het bij jou werkt, welke sensaties, emoties of effecten ook, de bedoeling is dat je je veilig en vertrouwd voelt bij het loslaten.

Verwerken en loslaten kan af en toe intens worden. Dan is het goed dat een TRE®-provider, met ervaring en kennis, naast jou aanwezig is, zonder het van jou over te nemen, of te interpreteren. In de TRE®– opleiding leren providers hoe te co-reguleren zodat jij komt tot zelf-reguleren.

Zou je graag meer ontspannen, vrolijk en energiek willen zijn? Dan is TRE® iets voor jou!

TRE® is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor anderen. Als je in de zorg werkt, of als je een kind hebt dat zorg nodig heeft, dan weet je hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. TRE® kan je daarbij ondersteunen. Je leert je eigen grenzen te bewaken, je emoties te reguleren en je veerkracht te vergroten.

In dit animatiefilmpje krijg je meer info over hoe TRE® werkt.

Wil je meer weten over TRE®? Bekijk dan dit filmpje, waarin je ziet hoe TRE® werkt en wat het voor jou en je naasten kan betekenen. Je zult versteld staan van de voordelen die deze methode biedt. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in op één van onze initiatiedagen en ervaar het zelf.

Deze workshop laat je kennis maken met TRE® op 1 dag. Hier kan je de oefeningen als eens proeven.

Zo leer je de TRE®-methode, ervaar je het persoonlijk en krijg je meer theoretische achtergrond.
Meestal een dag waarin je een tweetal keer de oefeningen ervaart.

Deze initiatiedag vindt meestal plaats in Leuven.

Een module bestaat uit 3 dagen. Twee maal per dag ga je praktische oefeningen doen.

Daarnaast is er al heel wat kennis en info over diverse thema’s. Zo leer je de TRE®-methode en de theoretische achtergrond beter begrijpen. Daarnaast ervaar je TRE® voor jezelf op een intensieve manier.

Deze module vindt meestal plaats in Leuven.

Deze formule bestaat uit 6 voormiddagen. Elke dag ga je weer een stapje verder verkennen hoe TRE voor jou werkt.

Daarnaast is er al heel wat kennis en info over diverse thema’s. Zo leer je de TRE®-methode en de theoretische achtergrond beter begrijpen. Daarnaast ervaar je TRE® voor jezelf op een intensieve manier.

Deze formule vindt plaats in Bélaye, Frankrijk.

Kom je via doorverwijs door een psycholoog, dokter, of therapeut? Dat kan. Of verkies je om TRE® te leren kennen via een persoonlijke (individuele) begeleiding? Of je wil met je partner samen een sessie/reeks volgen?

Een persoonlijk begeleiding bestaat meestal uit een traject van enkele sessies. Je krijgt dan een begeleiding van één van onze TRE®-providers. Zij gaan na een intake-gesprek een traject met jou voorstellen met tussenpozen waarin je thuis verder aan de slag kan.

Onze locatie is in Leuven. Op 12 minuten stappen van het station van Leuven.

Stress en spanning die je ervaart door angst, boosheid, verdriet of trauma kan zich onbewust opstapelen in je spieren en leiden tot lichamelijke klachten zoals rug-, schouder- en nekpijn, darmklachten en slapeloosheid.

In deze workshop TRE® leer je met Tension (stress & Trauma) Release Exercises om je (chronische) stress en je spanning los te laten.

Door stap voor stap, je eigen tempo te vinden, als je ‘oude spanningen’ loslaat, breng je positieve veranderingen teweeg. Hoe het bij jou werkt, welke sensaties, emoties of effecten ook, de bedoeling is dat je je veilig en vertrouwd voelt bij het loslaten.

Hoe kan je, als papa, meer ‘aanwezig zijn‘ …naast al het gedoe en al dat moeten?

Je krijgt een mix van theorie en praktijk zodat je na deze dag zelf aan de slag kunt.

TRE Zomerformule

De TRE®-opleiding combineren met je zomervakantie in Frankrijk?

Tijdens het jaar geen tijd om aan zelfzorg te doen? Kom TRE® ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Of wil je de TRE®-methode aanleren voor gebruik binnen jouw professionele context? Na deze module kan je snel doorstromen naar de vervolgmodules

Meer info

Scroll naar boven