TRE: lichaamsgericht werken om je stress te verminderen

Wil je je veerkracht verhogen en je stress verminderen door, waar en wanneer je wil, eenvoudige oefeningen te doen? Ontdek dan de superefficiënte stressreducerende techniek TRE.

T.R.E. staat voor Tension, trauma en stress Release Exercises.

TRE® is een stressreducerende lichaamsgerichte methode, ontwikkeld door David Berceli.  Als je TRE® op een voor jou passende manier, regelmatig uitvoert, breng je een deugddoend en diepgaand herstelproces op gang.

Stress doet de spanning in de spieren toenemen en brengt het zenuwstelsel in een ‘staat van actie’. Heel wat mensen blijven in die actiestand. Het gevolg? Je kunt emotionele en lichamelijke klachten krijgen zoals piekeren, rug-, schouder- en nekpijn, darmklachten en slapeloosheid. Met TRE® leer je efficiënt je spanning loslaten. Het resultaat? Je bent ontspannen, hebt minder last van lichamelijke klachten en functioneert beter. Het maakt je terug veerkrachtig.

TRE kan je leren

Oefeningen op maat

TRE® vertrekt van het bewust gewaarworden van je lichaam terwijl het licht fysieke oefeningen doet.  Zo ontdek je, stapsgewijs, hoe je je natuurlijke ontladingsmechanisme bestuurt en connectie met je natuurlijk herstel maakt. Zodat jouw zenuwstelsel kalmeert en je de rust vanbinnen terug kunt ervaren.

Weet dat ieder mens, elk lichaam, een unieke manier van loslaten en herstellen heeft.

Wil je je persoonlijk herstelproces leren kennen, dan kan je daarvoor bij een TRE®- provider terecht. Zij begeleiden jou, in een aantal sessies, hoe deze techniek voor jou werkt, welke aanpassingen jij kunt doen en hoe je jezelf kunt motiveren om het regelmatig te doen.

Jouw extraatje? Je doet nadien je TRE®-oefeningen waar en wanneer je wilt.

TRE® is een eenvoudige techniek met verbluffende resultaten.

Met TRE®:

  • leer je een stressreducerende techniek die je toepast waar en wanneer je wil;
  • hoef je niet te praten over je stressfactoren of problemen;
  • heb je minder last van je lichamelijke en emotionele klachten;
  • herstel je de balans in je lichaam;
  • voel je je meer ontspannen;
  • krijg je meer energie;
  • sta je positief in het leven;

Van Co-regulering naar Zelf-regulering

TRE® is bruikbaar zowel voor het loslaten van dagelijkse stress als voor de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. De TRE®-oefeningen kunnen worden aangepast aan alle fitnessniveaus en mobiliteitsproblemen. Bij het juist uitvoeren van de oefeningen voorkom je kwetsuren.

Door stap voor stap, je eigen tempo te vinden, als je ‘oude spanningen’ loslaat, breng je positieve veranderingen teweeg. Hoe het bij jou werkt, welke sensaties, emoties of effecten ook, de bedoeling is dat je je veilig en vertrouwd voelt bij het loslaten.

Hoe te co-reguleren, dat leer je in de opleiding

Verwerken en loslaten kan af en toe intens worden.  Dan is het goed dat een TRE®-provider, met ervaring en kennis, naast jou aanwezig is, zonder het van jou over te nemen, of te interpreteren. In de TRE®– opleiding leren providers hoe te co-reguleren zodat jij komt tot zelf-reguleren.

TRE voor ouders met jonge kinderen ? Qualitytime

Klik op de video en ontdek hoe papa Jonas met baby Astrid, allebei, van hun kleine samenmomentjes genieten.

Hoe kan je, als papa, meer ‘aanwezig zijn‘ ….naast al het gedoe en al dat moeten?

Regelmatig organiseren we een TRE(r) workshop waar ouders ontdekken hoe het werkt. In zo’n TRE-initiatie ontdek je hoe je als ouder, nabijheid kunt uitstralen en zo een geruststellende verbinding maakt met je kindje zodat het kan groeien in geborgenheid en zich veilig kan voelen bij jou.

Hoe loslaten leidt tot een betere hechting en hoe TRE jou daarin kan helpen.

Je krijgt een mix van theorie en praktijk zodat je na deze dag zelf aan de slag kunt.

Deze initiatie staat open voor iedereen die beseft dat ‘er zijn‘ iets anders is dan voortdurend bezig zijn.

David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie en het oplossen van conflicten. De afgelopen 22 jaar heeft hij gewoond en gewerkt in negen landen, alwaar hij workshops gaf en het ontwerpen van herstelprogramma’s voor de internationale organisaties over de hele wereld realiseerde.

Ontdek onze zomervakantieformule en kombineer TRE met vakantie in Frankrijk

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?

Deze formule staat open voor iedereen die zichzelf een deugddoende pauze gunt. Ontdek een concrete manier die je helpt om evenwichtiger met je eigen energie om te gaan. Want TRE® is een ideale manier om aan zelfzorg te doen.

Deze week staat open voor iedereen, zowel voor professionele als voor persoonlijke ontwikkeling.

TRE opleiding voor Belgie - Vlaanderen

Ben je coach, trainer, psycholoog, arts of therapeut en wil je binnen jouw professioneel kader TRE® inzetten? Dan bieden we je deze officieel erkende opleiding aan.

De certifiëringsopleiding tot TRE®-provider is noodzakelijk voor iedereen die TRE® professioneel wil toepassen met cliënten.

TRE®-providers worden opgeleid om de TRE®-methode zodanig aan te passen aan cliënten, dat het zeer doeltreffend en effectief, de cliënten in hun zelfsturing ondersteunt en empowerend werkt.

De opleiding in Vlaanderen wordt gegeven door Karin Nolmans en Jo Huylebroeck, twee internationaal gecertifieerde trainers.

Deze opleiding is, net zoals in de rest van Europa, de enige officieel erkende TRE®-opleiding georganiseerd volgens de “Global Certification Training”.  Deze certifiëring tot “TRE®-provider” is erkend door de internationale organisatie van David Berceli.  TRE®, LLC.

Gespecialiseerde trainers, voortdurende bijscholing

We organiseerden eerder een ‘Advanced TRE-workshop’ voor de collega’s in ons land, die recent gecertificeerd werden. Hier zie je hoe de dag verliep.

Een advanced training voor collega's.

Heb je interesse om je stress met TRE-oefeningen te verminderen of wil je deze methode aanleren voor gebruik in je praktijk als zorgverlener? Dat kan.

Neem dan gerust contact met ons op.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Vakantie met een meerwaarde.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?


Meer informatie