TRE: fysieke oefeningen om je stress te verminderen

Wil je je veerkracht verhogen en je stress verminderen door, waar en wanneer je wil, eenvoudige oefeningen te doen? Ontdek dan de superefficiënte stressreducerende techniek TRE.

TRE staat voor Tension (stress en trauma) Release Exercises. Dit is een stressreducerende techniek die bestaat uit een serie fysieke oefeningen. Je ontlaadt de spanning die zich als gevolg van stressvolle ervaringen, in jouw lichaam heeft opgebouwd.

Stress doet de spanning in de spieren toenemen. Het gevolg? je kunt lichamelijke klachten krijgen zoals rug-, schouder- en nekpijn, darmklachten en slapeloosheid. Met TRE leer je efficiënt je spanning loslaten. Je voelt tijdens een sessie de stress uit je lichaam vloeien. Het resultaat? Je bent ontspannen, hebt minder last van lichamelijke klachten en functioneert beter.

Zonder woorden

TRE is een bijzonder doeltreffende techniek. De oefeningen doen de spanning uit je lichaam verdwijnen. Daardoor komen er nieuwe hormonen vrij die jouw stress verminderen en je herstelproces versnellen. Je stress vermindert dus zonder dat je hoeft te spreken over de stressfactoren of de dramatische ervaringen die bij jou stress veroorzaken. Jouw extraatje? Je doet je TRE-oefeningen waar en wanneer je wilt.

Preventief werken

TRE is ook een goede techniek om stress te voorkomen. Heb je bijvoorbeeld een job met een ernstige stresskans? Dan voorkom je met TRE de problemen, want met de oefeningen kun je je na jouw dagtaak heerlijk ontspannen. Chronische stress krijgt zo geen kans.

Ontderk onze zomervakantieformule en kombineer TRE met vakantie in Frankrijk

Alleen maar voordelen

TRE is een eenvoudige techniek met verbluffende resultaten. Met TRE:

  • word je helemaal rustig;
  • herstel je de balans in je lichaam;
  • voel je je meer ontspannen;
  • heb je minder last van je lichamelijke klachten;
  • leer je een stressreducerende techniek die je toepast waar en wanneer je wil;
  • hoef je niet te praten over je stressfactoren of problemen;
  • voorkom je een burn-out;
  • nemen je angsten af;
  • krijg je meer energie;
  • sta je positief in het leven.Wat is mindfulness en wat is het niet

TRE opleiding voor Belgie - Vlaanderen

De certifiëringsopleiding tot TRE®-provider is noodzakelijk voor iedereen die TRE® professioneel wil toepassen met cliënten.

Ben je coach, trainer, psycholoog, arts of therapeut en wil je binnen jouw professionele praktijk TRE® inzetten, dan bieden we je deze officieel erkende opleiding aan.

De TRE®-providers worden opgeleid om de TRE®-methode aan te leren  als een zelfhulpmiddel om spanningen en stress op een veilige manier los te laten.  Sommige TRE®-providers integreren de TRE®- methode in een reeds bestaande praktijk.

Deze opleiding is, net zoals in de rest van Europa, de enige officieel erkende TRE®-opleiding georganiseerd volgens de “Global Certification Training”.  Deze certifiëring tot “TRE®-provider” is erkend door de internationale organisatie van David Berceli.  TRE®, LLC.

De opleiding in Vlaanderen wordt gegeven door Karin Nolmans en Jo Huylebroeck, in samenwerking met Mariano Pedroza.

Een opleiding bestaat uit 4 modules van drie dagen en een persoonlijk groeiproces.

Alle info over de TRE opleiding, klik hier +

Gespecialiseerde trainers, voortdurende bijscholing

We organiseerden eerder een ‘Advanced TRE-workshop’ voor de collega’s in ons land, die recent gecertificeerd werden. Hier zie je hoe de dag verliep.

Een advanced training voor collega's.

Heb je interesse om je stress met TRE-oefeningen te verminderen of wil je deze methode aanleren voor gebruik in je praktijk als zorgverlener? Dat kan.

Neem dan gerust contact met ons op.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.