TRE-zomerformule

Combineer de TRE-opleiding met je vakantie.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.
TRE® combineren met je zomervakantie? Het kan! Deze zomerformule is voor iedereen toegankelijk.

Alleen, met een vriend of met je gezin, in deze streek is er voor elk wat wils. Hier kom je helemaal tot rust en kan je, in verbinding met jezelf of met de ander, je batterijen weer opladen.

Deze week staat open voor iedereen die nood heeft aan persoonlijke groei en verbinding.

Wil je zelfinzicht en ontplooing combineren met een rustige vakantie? In deze TRE®-zomerformule leer je je dagelijkse stress te verminderen en doelgericht aan stressbeheersing te doen. En dit allemaal op een unieke locatie. Elke voormiddag is er cursus. De namiddagen zijn vrij voor je deugddoende vakantie.

TRE® is een eenvoudige techniek met verbluffende resultaten. Met TRE®:

 • leer je een stressreducerende techniek die je toepast waar en wanneer je wil;
 • hoef je niet te praten over je stressfactoren of problemen;
 • heb je minder last van je lichamelijke en emotionele klachten;
 • herstel je de balans in je lichaam;
 • voel je je meer ontspannen;
 • krijg je meer energie;
 • sta je positief in het leven.

TRE® betekent:  Tension, Trauma & stress Release Exercises. 

Een vernieuwende methode die vertrekt vanuit een reeks van 7 eenvoudige oefeningen, waarmee je je lichaam uitnodigt om spanning los te laten.

Leer op een week alles over de achtergrond van dit herstelmechanisme en hoe het voor jou werkt.

Heel wat mensen hebben chronische stress. Zo blijft ons lichaam in een staat van vechten, vluchten of bevriezen.  Houden we stress vast, dan kan dit leiden tot klachten over pijn, ziektes of emotioneel overreageren. Het is dan moeilijk om tot rust te komen of te genieten.

Ontdek hoe je zenuwen kalmeren, door deze licht fysieke oefeningen, op jouw maat aan te passen. Zo herwin je rust en veerkracht en kom je terug in balans. En versterk je je immuunsysteem.

TRE® is bruikbaar zowel voor het loslaten van dagelijkse stress als voor de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. De TRE®-oefeningen kunnen worden aangepast aan alle fitnessniveaus en mobiliteitsproblemen.

Wie kan deelnemen?

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?

Deze formule staat open voor iedereen die zichzelf een deugddoende pauze gunt. Ontdek een concrete manier die je helpt om evenwichtiger met je eigen energie om te gaan. Want TRE® is een ideale manier om aan zelfzorg te doen.

Deze week staat open voor iedereen, zowel voor professionele als voor persoonlijke ontwikkeling.

Wil je ontdekken hoe TRE® voor jou persoonlijk werkt en je groei ondersteunt, dan is dit een uitgelezen kans. We werken binnen de veiligheid van een kleine groep met zorg en persoonlijke aandacht
Wil je de TRE®-methode ontdekken voor gebruik binnen een professionele context? Na deze module kan je doorgroeien naar de vervolgmodules van de opleiding. Voor meer info over vervolgopleiding: klik hier!

De vakantieformule:

Bélaye

Elke ochtend komen we samen op deze plek met dit verbluffend uitzicht.

Bélaye is een prachtig gelegen gemeente in het Franse departement Lot en telt 221 inwoners (2004). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Cahors.

De sessies vinden plaats in de gemoderniseerde ontmoetingsruimte van het historische Bélaye.

Bovenop de heuvel geniet je, tijdens de pauzes van de verkoelende wind. Deze accommodatie heeft alle nutsvoorzieningen en er is gratis parking vlakbij. De rest van de dag ben je vrij om de buurt te verkennen, te zwemmen, suppen, roeien, fietsen of terrasjes te doen.

Concrete thema’s die aan bod komen:

In elke sessie begeleiden we je doorheen de oefeningen, zodat je ze naar eigen goeddunken aanpassen voor je eigen comfort. Daarnaast verdiepen we ons in de achtergrond van TRE®.

 • Introductie en kennismaking met TRE®.
 • Verdiepen van jouw persoonlijk release-proces
 • Zelfregulering; hoe je TRE® doseert en op een veilige manier kunt ervaren.
 • Anatomie, neurologie en psychologie van stress en trauma en de relatie tot TRE®
 • Begrip en kennis van het trilmechanisme.
 • De psoas-spier en de vlucht-vecht respons gekoppeld aan TRE®.
 • Introductie van de polyvagal theorie (Porges).
 • Impact TRE® op brein, zenuwstelsel, fascia, spieren en hormoonhuishouding.
 • Strategieën rond gronding en centering.

Als je TRE® wilt begeleiden met anderen mensen, kan je na deze basismodule doorstromen naar de verdere opleiding.

Cursusprijs: €520

Voor deze prijs van 520,- euro krijg je:

Een dagelijkse actieve workshop
Persoonlijke begeleiding door 2 ervaren TRE®-trainers, gedurende 20 u.
Syllabus en cursusmateriaal (breng zelf je matje, kussen en dekentje mee)
Ontvangst met welkomstdrankje op zondagavond
Kennismakingsbrunch op maandagmiddag
Koffie, thee, water, vers fruit en koekjes tijdens de sessies
Advies en tips over activiteiten in de omgeving
Indien interesse een ochtendlijke stiltewandeling

Vakantie is voor iedereen anders

Het verblijf is niet in deze prijs inbegrepen. Dat kan iedereen naar eigen wensen organiseren.

Sommigen willen graag kamperen of zoeken de vrijheid met een mobilhome. Anderen logeren liever in een knus hotel, een vakantiehuisje of een B&B met zwembad.

Deze streek biedt heel wat mogelijkheden, enkele linkjes

Hoe inschrijven?

Je kan inschrijven via het inschrijfformulier. Het aantal plaatsen is beperkt.

Na je inschrijving krijg je via mail een bevestiging van aanvraag tot inschrijving. Indien je geen bericht krijgt in je mailbox, kijk dan even bij je spam.

Annuleren?
Tot een maand voor de start van de zomerweek krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald, (min 30 euro administratieve kosten). Annuleer je je deelname minder dan een maand voor de startdag? Dan is er geen terugbetaling mogelijk. Je kunt wel iemand anders je plaats laten innemen.

Indien door Covid-maatregelen de grenzen dichtgaan of de zomerweek niet kan plaatsvinden, krijg je uiteraard al je geld terug.

Persoonlijke begeleiding

Jo en Karin zijn beiden internationaal gecertificeerde TRE®-trainers en leiden mensen op om TRE toe te passen in een professionele context.

Karin heeft meer dan twintig jaar ervaring met vaardigheidstrainingen in stress en communicatie, in conflicthantering, agressie en coachings van teams op maat. Ze is gespecialiseerd in EFT, TRE en hartcoherentie en verbindende communicatie. Haar motto? All you need is you within you. Karin helpt mensen om zich beter in hun vel te voelen. Zo komen ze tot meer en betere sociale interactie, openheid en begrip voor elkaar. Karin is een empathische, enthousiasmerende en authentieke trainer en coach die in haar vrije tijd danst, leest, en geniet van de kleine momenten.

Jo heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in communicatie en stressreductie binnen de non-profitsector en is gespecialiseerd in TRE en hartcoherentie. Jo is een creatieve, onbevangen en enthousiaste stresscoach. Back to basics is zijn filosofie. Hij wil mensen stimuleren en aansturen om zichzelf beter te begrijpen en bewuster met hun stress om te gaan. Zijn vrije tijd besteedt hij aan schrijven, muziek en fotografie.

Met DialoogPlus bieden Karin en Jo, no-nonsense technieken aan. Zo kunnen mensen in lastige omstandigheden beter met hun emoties omgaan en zo efficiënter communiceren en functioneren.

De locatie voor een boeiende vakantie

Hoe zijn we op deze plek terechtgekomen?


Zo’n 15 jaar geleden kwamen we hier, voor het eerst. We kwamen naar Prayssac, voor “Le temps du Tango”, een tangofestival dat zo in de smaak viel, dat we jaar na jaar terugkeerden.

Zo leerden we de streek door en door kennen.

We voelden we ons hier meer en meer thuiskomen en willen deze plek graag met iedereen delen.

Toen het festival in 2019 van locatie veranderde, kwam de feestzaal op de heuveltop in Bélaye vrij.

Ideaal om hier onze ‘refreshing’ te organiseren.

Et voilà ! Onze zomerformule werd een feit.

Bélaye, een pittoresk dorp in Frankrijk, in de regio Lot-et-Garonne, ongeveer 900 km vanuit Brussel, kijkt uit over de vallei van de rivier Lot.

Leven als God in Frankrijk

In het stadje Prayssac, op een 6-tal km, vind je bakkers, slagers, restaurants en twee grote supermarkten die de hele dag open zijn. En op diverse kleurrijke markten in de dorpen rondom, vind je alle lekkers uit de streek: geitenkaas, saffraan, noten, truffels, en meloenen.

En er zijn heel wat wijnboerderijen waar je de uitstekende Côtes du Lot kunt gaan proeven. Santé.

Alleen of met z’n allen, elke bocht geeft een ander vergezicht en het is heerlijk vertoeven op deze traagstromende rivier
Alleen of met z’n allen, elke bocht geeft een ander vergezicht
en het is heerlijk vertoeven op deze traagstromende rivier

Hier kom je tot rust

De Lot, een rustige visrijke rivier is misschien wel de mooiste rivier van Frankrijk en leent zich heel goed voor een verfrissende duik. Elk dorp in de buurt heeft wel een soort strandje vanwaar je heel gemakkelijk kunt zwemmen, duiken of vissen. Het is niet te toeristisch en de mensen zijn vriendelijk. De streek is een zee van rust voor wie wil nietsdoen, lezen, dromen of rusten.

Wie actie wil: dit zijn de tips van Eric van camping Floiras:
“De streek van de Lot is mooi, verrassend en authentiek. De variatie van landschappen maakt de Lot tot een paradijs voor wandelaars en fietsers, met goed onderhouden en bewegwijzerde paden waar iedereen iets naar zijn gading vindt. De GR- 46 doorkruist de Lot van Noord naar Zuid en voor fietsers is er de “Véloroute de la Vallée du Lot”, vol culturele, gastronomische en landschappelijke ontdekkingen.

Golfen, paardrijden, vissen, kanoën, prehistorische grotten, middeleeuwse dorpjes, brocante markten, kastelen. ’s Zomers bruist het van de activiteiten en op culinair niveau heeft de streek veel te bieden”.

Op camping Floiras kan je een fiets huren om er de rest van de dag op uit te trekken

Wil je zelf ook genieten van deze unieke combinatie van TRE met je zomervakantie,

Schrijf je dan nu in of neem contact op met ons

Enkele getuigenissen

TRE Zomerformule

De TRE®-opleiding combineren met je zomervakantie in Frankrijk?

Tijdens het jaar geen tijd om aan zelfzorg te doen? Kom TRE® ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Of wil je de TRE®-methode aanleren voor gebruik binnen jouw professionele context? Na deze module kan je snel doorstromen naar de vervolgmodules

Meer info

Scroll naar boven