TRE opleiding Vlaanderen – België

Een Verrijking voor je praktijk

Deze opleiding in het Nederlands is bijzonder geschikt voor al wie zijn cliënten wil helpen om chronische spanningen verbonden aan stress en trauma beter te begrijpen en aan te pakken.

In België wordt, net zoals in de rest van de wereld, de TRE®-opleiding georganiseerd volgens de “Global Certification Training”. Deze opleiding tot “TRE®-provider” is erkend door de internationale organisatie van David Berceli. TRE®, LLC.

De certifiëringsopleiding tot TRE®-provider is noodzakelijk om TRE® professioneel toe te passen.

Waarom een opleiding?

Het Global Certification Training Programma ( GCTP ) biedt de knowhow om, nadien, TRE als een veilige en effectieve spanning losmakende hersteltechniek aan te bieden aan cliënten, zowel in individuele begeleiding alsook in het werken met TRE in een klein groepje.

Er komt steeds meer vraag naar het ‘lichaamsgerichte’ en TRE blijkt een zeer welgekomen verrijking te zijn, ook in ons land. Op voorwaarde dat het op een gepaste onderbouwde manier aangeboden wordt.

Want TRE heeft een impact. Het is een somatische ‘lichaamseigen’ techniek waarin het ‘empoweren’ en ‘afstemmen’ op het pulserend ritme van de cliënt enkele fundamentele uitgangspunten zijn, om zo het (zelf)-herstellend vermogen dat in elk wezen zit, te activeren. En opdat de cliënt zichzelf daarin leert reguleren.

TRE® – Het opleidingstraject®:

Basismodule 1

De startmodule is open voor iedereen, zowel voor professionals als voor je persoonlijke ontwikkeling.

Na deze module beslis je of je verder wil gaan en schrijf je in voor de vervolgopleiding

Vervolgopleiding

De vervolgopleiding bestaat uit opleidingsdagen en supervisiedagen.

Zowel de didactiek van het begeleiden van een ander als het begeleiden van een groep komen in deze module aan bod.

Specialisaties

Voor al wie een certificering als TRE-provider heeft en zich verder wel specialiseren.

Experts uit binnen- en buitenland worden uitgenodigd ivf bepaalde thema’s

Stress en spanning die je ervaart door angst, boosheid, verdriet of trauma kan zich onbewust opstapelen in je spieren en leiden tot lichamelijke klachten zoals rug-, schouder- en nekpijn, darmklachten en slapeloosheid.

In deze training TRE leer je met Tension (stress & Trauma) Release Exercises om je (chronische) stress en je spanning los te laten.

Door tijdens deze driedaagse, stap voor stap, je eigen tempo te vinden, als je ‘oude spanningen’ loslaat, breng je positieve veranderingen teweeg.

Hoe het bij jou werkt, welke sensaties, emoties of effecten ook, de bedoeling is dat je je veilig en vertrouwd voelt bij het loslaten.

“Letting go is not for the purpose of forgetting or forgiving the past, it is about releasing the energy of the past to give us back our lives in the present which is necessary to deliver us into a new future”
David Berceli

Deze basismodule in het Nederlands staat open voor iedereen, zowel voor professionele als voor persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen die een manier wil vinden om zijn dagelijkse stress te verminderen, doelgericht aan stressbeheersing te doen of de mogelijkheden van TRE wil ontdekken om zo veerkrachtig te blijven in de dagelijkse omgang met anderen.

Wil je drie deugddoende dagen waarin je ontdekt hoe TRE ® voor jou persoonlijk werkt en je groei ondersteunt, dan is dit een uitgelezen kans. We werken binnen de veiligheid van een kleine groep met zorg en persoonlijke aandacht.

De TRE®-oefeningen kunnen worden aangepast aan alle fitnessniveaus en mobiliteitsproblemen. Bij het juist uitvoeren van de oefeningen voorkom je kwetsuren.

Check vooraf of je niet zwanger bent en of je voldoende in staat bent om lichte fysieke oefeningen doen (vgl yoga, fitness) te kunnen uitvoeren.

TRE® is bruikbaar zowel voor het loslaten van dagelijkse stress als voor de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen.

In elke sessie begeleiden we je doorheen de oefeningen, zodat je ze naar eigen goeddunken aanpassen voor je eigen comfort. Daarnaast verdiepen we ons in de achtergrond van TRE® zodat je een stevige basis hebt om TRE® voor jezelf te gebruiken.

  • Introductie van TRE®.
  • Polyvagaal (Porges) fundament: Introductie en connectie met TRE®.
  • Zelfregulering; hoe je persoonlijke release doseren, oriënteren en op een veilige manier ervaren.
  • Anatomie, neurologie en psychologie van stress en trauma en de relatie tot TRE®
  • Begrip en kennis van het herstelmechanisme in functie van het ‘loslaten’.
  • De psoas spier en de vlucht-vecht-Freeze respons gekoppeld aan TRE®.
  • Impact TRE® op brein, zenuwstelsel, fascia, spieren en hormoonhuishouding.
  • Strategieën rond gronding en centrering.

We verkennen de theorie achter de methodiek en is er voldoende tijd voor het aanleren en ervaren van de oefeningen.

Als je TRE® wilt begeleiden met anderen mensen, kan je na deze basismodule doorstromen naar de verdere opleiding.

(Als je je wilt certificeren als TRE® Provider zul je de Module 2 training aansluitend op je Module 1 training moeten volgen. Als je, om wat voor reden dan ook, hiertoe geen mogelijkheid hebt en toch wilt certificeren, neem dan contact op)
Ik leerde zoveel over mezelf !
P. Vrolinckx

Aan jou de keuze…

Enkele keren per jaar organiseren we de basismodule als een driedaagse in Leuven. In principe in het begin van het jaar (januari) en begin juli.

In de zomermaand juli, bieden we de basismodule aan in ‘vakantieformule in Frankrijk. Gedurende die week verkennen we elke voormiddag een deel van de inhoud en ben je in de namiddagen vrij.

Zowel in Leuven als in Frankrijk beperken we met een beperkt aantal deelnemers.

de TRE® basismodule (zowel in Leuven als in Frankrijk) is € 520,-

Kijk hier en ontdek hoe ons zenuwstelsel werkt

Over Stress en de effecten op ons zenuwstelsel.

Een hele heldere uiteenzetting over stress en trauma. Toegelicht vanuit een Polyvagal perspectief. Een van de basiskaders van waaruit we werken met TRE is het polyvagal systeem, van Porges.

Deze formule bestaat uit 6 voormiddagen. Elke dag ga je weer een stapje verder verkennen hoe TRE voor jou werkt.

Daarnaast is er al heel wat kennis en info over diverse thema’s. Zo leer je de TRE®-methode en de theoretische achtergrond beter begrijpen. Daarnaast ervaar je TRE® voor jezelf op een intensieve manier.

Deze formule vindt plaats in Bélaye, Frankrijk.

FAQ – Vragen en antwoorden

TRE Zomerformule

De TRE®-opleiding combineren met je zomervakantie in Frankrijk?

Tijdens het jaar geen tijd om aan zelfzorg te doen? Kom TRE® ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Of wil je de TRE®-methode aanleren voor gebruik binnen jouw professionele context? Na deze module kan je snel doorstromen naar de vervolgmodules

Meer info

Scroll naar boven