Dit zeggen onze klanten

Testimonials
Klik op het onderwerp en lees een testimonial van een van onze klanten.

``Spreekangst overwinnen`` - James de Saeger, Hoofdbegeleider in de Bijzondere Jeugdzorg

James de Saeger deed een beroep op de expertise en ervaring van stresscoach Jo Huylebroeck van DialoogPlus en slaagde erin om met hartcoherentie zijn spreekangst te overwinnen. En daarnaast steeds beter, in stressvolle (agressieve) situaties met jongeren, gepast te kunnen blijven handelen.

James: “Op het werk moet ik regelmatig spreken voor een groep. Een heel stresserende ervaring voor mij. In die mate zelfs dat ik fysiek blokkeer en black-outs krijg. Op een beurs zag ik Jo een presentatie geven over hartcoherentie. Ik wist meteen dat die techniek mij zou kunnen helpen om mijn stress onder controle te houden en mijn spreekangst te overwinnen. Ik vroeg onze opleidingsverantwoordelijke de toestemming om de opleiding te volgen en nam contact op met Jo. Ik volgde acht intensieve sessies van telkens één uur.”

Lichaam en geest

De aanpak en het concept van DialoogPlus sloegen aan. “De methodiek van DialoogPlus focust op het lichaam én de geest. In de eerste sessies leerde ik ademhalingstechnieken om mijn lichaam te ontspannen en zo in alle omstandigheden mijn stress onder controle te houden. Daarna pakten we de triggers van mijn stress aan, door te werken aan de verandering van mijn mindset. Dankzij de biofeedback kon ik mijn stress echt visualiseren en dus heel gericht aanpakken. Wanneer ik nu voor publiek moet spreken, voel ik nog wel wat stress, maar ik blokkeer niet meer zo vaak. Ik hoop dat dit effect blijvend is. Jo heeft heel goed werk geleverd.”

Toffe stresscoach

“Jo is bijzonder aangenaam om mee samen te werken. Ik voelde me echt op mijn gemak bij hem en had geen remmingen om open met hem te spreken. Zijn aanpak was op maat en hij voelde goed aan waarmee ik zat. Ik kan alleen maar positief zijn en iedereen zijn diensten aanraden!”

``Karin is een veelzijdige coach met luisterend oor`` - Walter Van der Perren - CEO van ATI

Opleidings- en consultancybureau ATI is gespecialiseerd in opleidingen en individuele coachings die mensen inspireren en doen groeien. Het bedrijf werkt met enthousiaste en ervaren trainers die het talent hebben om zich snel in elke situatie, onderneming of organisatie in te leven. Allemaal eigenschappen die stresscoach Karin Nolmans van Verminder Stress definiëren.

Walter Van der Perren, zaakvoerder ATI: “ATI verzorgt vooral opleidingen en coachings voor multinationals en overheidsbedrijven. Kwaliteit en empathie staan centraal in onze aanpak. Daarom werken we alleen samen met coaches die top zijn in hun vak. Karin is een oud-collega van me met heel veel knowhow. Toen ik meer dan tien jaar geleden mijn eigen zaak begon, twijfelde ik dan ook niet om haar te vragen om op freelancebasis opleidingen en coachings voor ons te geven. Ik wist dat ik met haar kwaliteit in huis haalde.”

Veelzijdige coach

“Karin is van vele markten thuis. Ze doet voor ons onder meer trainingsopdrachten rond communicatie, stressvermindering, assertief reageren op lastig gedrag en onderhandelen. Ze bestrijkt dus een zeer groot scala en werkt even efficiënt met topmanagers als met fabrieksarbeiders. Die empathie en flexibiliteit vind ik een van haar grootste troeven.”

Luisterend oor

De aanpak van Karin stelt mensen op hun gemak en brengt hen tot inzichten. “Karin is heel geduldig en een heel goede luisteraar. Daardoor kan ze uitstekend inschatten welke noden de mensen hebben die ze begeleidt. Soms hebben cursisten een zekere weerstand – omdat ze een opleiding moeten volgen van hun baas bijvoorbeeld – maar Karin slaagt er altijd in om ook die mensen te bereiken en te helpen. Kortom: ze is een heel goede coach die er telkens opnieuw in slaagt om resultaten te boeken en mensen persoonlijk en professioneel te doen groeien.”

``Tim Vanbuel vertelt wat TRE voor hem betekent`` - Timo Van Buel, HR zorgbedrijf Antwerpen.

Een verregaande persoonlijke interesse en een betere kennis om goed om te gaan met stress en spanning. Dat waren de twee redenen waarom Timo Vanbuel zich inschreef voor de workshop Hoe laat ik met TRE mijn spanning en stress los? die Karin en Jo van DialoogPlus in Leuven organiseerden.

 

Timo: “Tijdens een opleiding rond traumaverwerking hoorde ik voor de eerste keer over TRE. Het Amerikaanse leger gebruikt deze techniek om soldaten te leren omgaan met een traumatische ervaring. TRE is niet psychologisch, maar leert je om de signalen van je eigen lichaam te herkennen en ermee aan de slag te gaan. Dat sprak me aan, dus ging ik op zoek naar een opleiding TRE. Een internetzoektocht bracht me bij Karin en Jo. Ik zag dat ze in Leuven een open workshop TRE organiseerden en schreef me meteen in.”

Intense ervaring

“Ik ging niet onvoorbereid naar die workshop. Ik had op internet heel wat gelezen en filmpjes bekeken. Toch heeft TRE me verrast. De eerste keer dat je de reacties van je lichaam op de oefeningen ervaart, is heel bijzonder en intens. Je voelt de spanning echt uit je lichaam vloeien!”

Goede opbouw

“De workshop zit goed in elkaar. Karin en Jo scheppen eerst het theoretische kader. Zo ontdek je wat stress precies is, en wat de gevolgen ervan zijn op je lichaam. Dat was heel leerrijk. Die theorie vormt de opstap naar de oefeningen. Na elke oefening volgde er een debriefingmoment waarin de trainers je vertelden wat er nu precies gebeurd was. Die aanpak met twee trainers was een echte meerwaarde, want dat betekende dat je als deelnemer veel aandacht en zorg kreeg.”

Licht verslavend effect

“Na de workshop voelde ik me voldaan, maar ook heel moe. Het was net alsof ik 20 kilometer door de sneeuw gestapt had. Maar ik voelde ook een diepe, innerlijke rust en was helemaal gewonnen voor TRE. Het werkt zelfs een beetje verslavend, want ik doe de oefeningen nog verschillende keren per week.”

Perfecte tandem

“Karin en Jo vullen elkaar heel sterk aan. Ze vormen de perfecte tandem. Ze beheersen hun vak, hebben veel ervaring en weten waarmee ze bezig zijn. Ze slagen erin om met hun no-nonsenseaanpak, hun hartelijkheid en hun professionalisme iedereen mee te krijgen tijdens de training. Ze hebben veel aandacht voor de deelnemers en vertellen je precies hoe je een oefening correct moet uitvoeren.”

Echte aanrader

“Dankzij mijn kennis van TRE ben ik alerter voor de signalen van mijn lichaam en voel ik mijn eigen interne spanningen beter aan. Maar ik merk ook sneller externe spanningsbronnen op. Bovendien weet ik nu hoe ik die spanning moet aanpakken en kan ik me met de TRE-oefeningen gemakkelijk ontspannen. Ik kan de workshop aan iedereen aanbevelen, want je ontdekt echt hoe je op een andere manier en heel efficiënt kunt omgaan met stress en spanning.”

 

Wil je net zoals Timo op een doeltreffende manier je lichamelijke spanning van je kunnen afzetten? Schrijf je dan zeker in voor de volgende opleiding Hoe laat ik met TRE mijn spanning en stress los?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

``Sterker op het werk door verbindende communicatie werkt echt!`` - Steffie Hillebrant, HR Thuiszorg Kortrijk.

De tweedaagse opleiding ‘Sterker op het werk door verbindende communicatie’ is een samenwerking tussen DialoogPlus en Vivo, een organisatie die vormingen en opleidingen aanbiedt aan mensen die werken in de socialprofitsector. Op advies van haar werkgever schreef Steffie Hillebrant zich in. Dankzij de begeleiding van opleider Jo Huylebroeck leerde ze zichzelf kennen en achterhaalde ze wat ze echt wilde op professioneel vlak. Het resultaat? Een nieuwe job!

 

Steffie: “Na een incident met een collega raadde mijn werkgever mij aan om begeleiding te zoeken buiten onze organisatie. Zo kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding van Jo te volgen. Ik beken eerlijk dat ik er met een klein hartje naartoe ging. Ik vond de gedachte dat ik mij moest openstellen voor een groep mensen die ik niet kende heel akelig. Maar dat gevoel verdween meteen toen ik Jo ontmoette. Hij verwelkomde mij hartelijk en ik voelde mij snel op mijn gemak.”

 

Communiceren vanuit jezelf

“De opleiding was echt heel goed. Jo is een warme, attente persoon die zijn tijd neemt om naar je te luisteren. Maar hij heeft mij ook geconfronteerd met mijn situatie en met mezelf. Dat was hard, maar nodig. Ik kijk nu anders naar mezelf en begrijp veel beter waarom ik vroeger reageerde zoals ik reageerde, en communiceerde zoals ik communiceerde. Jo heeft me leren communiceren vanuit mezelf en niet vanuit mijn frustratie tegenover anderen. Hij heeft mij doen inzien wat ik echt wil. Ik keek altijd naar wat mijn werkgever wenste en probeerde daar dan invulling aan te geven. Nu vertrek ik vanuit mezelf en wat ik wil, en heb ik een job gezocht die daarbij past. Binnenkort start ik met een nieuwe professionele uitdaging!”

Een echte aanrader

“Ik ben heel blij dat ik de opleiding heb gevolgd. Ik ben zelfs zo lovend dat Jo de opleiding aan mijn ex-collega’s zal geven. Vragen of ik de opleiding aan anderen zou aanraden is dus echt overbodig!”

 

Wil jij ook communiceren vanuit jezelf en echt ontdekken wat je wilt? Schrijf je dan zeker in voor de volgende opleiding ‘Sterker op het werk door verbindende communicatie’. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Wil je net zoals James je stress leren controleren met hartcoherentie?
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Vakantie met een meerwaarde.

Geniet van TRE® op een vakantie in Frankrijk: een zomerformule om tot rust te komen en energie op te doen.

Ben jij iemand die meestal voor anderen zorgt, als ouder of zorgverlener? Vind je doorheen het jaar de tijd niet om aan zelfzorg te doen? Ben je nieuwsgierig hoe TRE® voor jou werkt? Of zoek je naar een vakantie met een meerwaarde, waarin je vrij en ongebonden, onder mensen toch jezelf kunt zijn?


Meer informatie