“Het heeft mij doen inzien wat ik echt wil”, aldus Steffie.

De opleiding ‘Sterker op het werk door verbindende communicatie’ is een samenwerking tussen DialoogPlus en Vivo, een organisatie die vormingen en opleidingen aanbiedt aan mensen die werken in de socialprofitsector. Op advies van haar werkgever schreef Steffie Hillebrant zich in. Dankzij de begeleiding van opleider Jo Huylebroeck leerde ze zichzelf kennen en achterhaalde ze wat ze echt wilde op professioneel vlak. Het resultaat? Een nieuwe job!

Snel op mijn gemak

Steffie: “Na een incident met een collega raadde mijn werkgever mij aan om begeleiding te zoeken buiten onze organisatie. Zo kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding van Jo te volgen. Ik beken eerlijk dat ik er met een klein hartje naartoe ging. Ik vond de gedachte dat ik mij moest openstellen voor een groep mensen die ik niet kende heel akelig. Maar dat gevoel verdween meteen toen ik Jo ontmoette. Hij verwelkomde mij hartelijk en ik voelde mij snel op mijn gemak.”

Communiceren vanuit jezelf

“De opleiding was echt heel goed. Jo is een warme, attente persoon die zijn tijd neemt om naar je te luisteren. Maar hij heeft mij ook geconfronteerd met mijn situatie en met mezelf. Dat was hard, maar nodig. Ik kijk nu anders naar mezelf en begrijp veel beter waarom ik vroeger reageerde zoals ik reageerde, en communiceerde zoals ik communiceerde. Jo heeft me leren communiceren vanuit mezelf en niet vanuit mijn frustratie tegenover anderen. Hij heeft mij doen inzien wat ik echt wil. Ik keek altijd naar wat mijn werkgever wenste en probeerde daar dan invulling aan te geven. Nu vertrek ik vanuit mezelf en wat ik wil, en heb ik een job gezocht die daarbij past. Binnenkort start ik dus met een nieuwe professionele uitdaging!”

Een echte aanrader

“Ik ben heel blij dat ik de opleiding heb gevolgd. Ik ben zelfs zo lovend dat Jo de opleiding aan mijn ex-collega’s zal geven. Vragen of ik de opleiding aan anderen zou aanraden is dus echt overbodig!”

 

Wil jij ook communiceren vanuit jezelf en echt ontdekken wat je wilt? Schrijf je dan zeker in voor de volgende opleiding ‘Sterker op het werk door verbindende communicatie’. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

TRE Zomerformule

De TRE®-opleiding combineren met je zomervakantie in Frankrijk?

Tijdens het jaar geen tijd om aan zelfzorg te doen? Kom TRE® ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Of wil je de TRE®-methode aanleren voor gebruik binnen jouw professionele context? Na deze module kan je snel doorstromen naar de vervolgmodules

Meer info

Scroll naar boven