“Heel verhelderend hoe alles in elkaar vloeide”, aldus Rita Wietendaele

Een aantal medewerkers van leidinggevende Rita Wietendaele van SV De Bolster volgden de opleiding ‘Verbindend Communiceren’ en waren er heel enthousiast over. Toen Rita dus de driedaagse opleiding ‘Verbindend Communiceren voor Leidinggevenden’ zag in de brochure van FeBi – een overkoepelende organisatie van meerdere federale en Brusselse Maribel- en vormingsfondsen binnen de private non-profitsector – aarzelde ze niet om zich in te schrijven.  

 

Rita: “Ik hecht heel veel belang aan personeelszorg. Een goede en verbindende communicatie speelt daarbij een belangrijke rol. Als je verbindend communiceert, dan krijgen je medewerkers erkenning. Zo kun je gemakkelijker conflicten oplossen of voorkomen. Ik had al een aantal opleidingen rond verbindend communiceren gevolgd, maar schreef me toch in voor de opleiding voor leidinggevenden van DialoogPlus, omdat mijn medewerkers hun opleiding zo interessant vonden.”

Hoge verwachtingen

“Door mijn voorkennis over verbindend communiceren en de feedback van mijn medewerkers begon ik met hoge verwachtingen aan de opleiding. Ik hoopte tot nieuwe inzichten te komen en nieuwe zaken te leren. En ik moet zeggen dat de opleiding absoluut aan mijn hoge verwachtingen voldeed!”

Vernieuwende derde dag

“De eerste twee dagen bevatten zowel nieuwigheden als herhalingen. Maar dat vond ik niet erg, want opfrissing kan nooit kwaad. De derde dag was zéér vernieuwend met veel concrete en resultaatgerichte tips en tools. Het was heel verhelderend hoe alles in elkaar vloeide, en hoe we stapsgewijs ontdekten hoe we de behoeften achter de emoties van de anderen echt konden zien, erkennen en erop inspelen om verbindend te communiceren. Die inzichten pas ik nu concreet toe op de werkvloer.”

Meer werkcomfort en arbeidsvreugde

“Verbindend communiceren met een focus op de behoeften is al een meerwaarde gebleken in de functioneringsgesprekken met mijn medewerkers. Door te focussen op de professionele behoeften, en te bepalen of die ingevuld zijn of kunnen worden, verhogen hun werkcomfort en arbeidsvreugde. Bovendien helpt verbindend communiceren om bore-outs en burn-outs te voorkomen.”

Een meerwaarde voor iedereen

“De opleiding is een goede combinatie van theorie en praktijk. Er is ruimte om persoonlijke professionele ervaringen te delen en eigen situaties in te brengen. Opleider Jo straalt rust uit, maakt van de opleidingsdagen ook een onthaastmoment, en gaat aan de slag met de feedback die hij krijgt van de groep. Een opleiding over verbindend communiceren is voor leidinggevenden én medewerkers een meerwaarde. Want door verbindend met elkaar te communiceren, verloopt de samenwerking vlotter en de communicatie efficiënter.”

 

Wil je net zoals Rita Wietendaele verbindend communiceren met je medewerkers? Schrijf je dan in voor de opleiding ‘Verbindend Communiceren voor Leidinggevenden’. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

TRE Zomerformule

De TRE®-opleiding combineren met je zomervakantie in Frankrijk?

Tijdens het jaar geen tijd om aan zelfzorg te doen? Kom TRE® ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Of wil je de TRE®-methode aanleren voor gebruik binnen jouw professionele context? Na deze module kan je snel doorstromen naar de vervolgmodules

Meer info

Scroll naar boven