TRE-trainers Karin en Jo leren andere professionals TRE-technieken aan

Meer dan twintig jaar! Zoveel ervaring hebben Karin en ik in vaardigheidstrainingen in verbindende communicatie, omgaan met agressie en stressreductie. Meer dan twee decennia vol mooie, emotionele en uitdagende momenten waarin we mensen in verbinding brengen met hun eigen kracht zodat ze meer grip krijgen op zichzelf en de situatie.

Een nieuw pad

In 2013 zijn we een pad ingeslagen waarvan we toen alleen maar konden hopen dat het zo’n meerwaarde zou zijn voor de mensen die we ondersteunen als nu gebleken is. Het opschrift op de wegwijzer? TRE.

Mensen in hun kracht brengen

We merkten in onze vaardigheidstrainingen over verbindend communiceren dat het voor mensen in stresssituaties vaak een uitdaging was om goed te blijven communiceren en grip te houden op zichzelf en de situatie. Daarom gingen we op zoek naar een tool om mensen in die situaties in hun kracht te houden. En die tool was Trauma, Tension & Stress Release Exercises of TRE.

Gecertificeerde opleiding

We hebben de afgelopen jaren als opleiders in TRE veel mensen uit verschillende sectoren kunnen en mogen helpen om met de fysieke oefeningen van TRE hun rust en veerkracht te herwinnen en zo hun stress (proactief) aan te pakken. Nu geven we de officiële en internationaal erkende training voor zorgverleners die TRE willen doorgeven, maar vertalen die naar de Vlaamse cultuur, de context en de specifieke behoeften van de doelgroep.

Trainer TRE op pad

Het pad van TRE is boeiend en verrijkend. Karin en ik volgen gespecialiseerde advanced trainingen en bijscholingen in binnen- en buitenland. We worden gesuperviseerd en hebben regelmatig leerrijke intervisies met boeiende leermeesters en specialisten.

TRE als zelfhulpmiddel

Sinds 1 januari 2019 mogen wij andere professionals opleiden tot TRE-provider. Dat betekent dat ze daarna op een verantwoorde manier TRE als tool voor hun begeleiding met cliënten kunnen inzetten. Iedereen die beroepshalve bezig is met zorg voor anderen, leiden wij graag op om TRE als zelfhulpmiddel aan hun cliënten aan te reiken.

Opleiders tot TRE-provider

Wij zijn nu TRE- trainers die professionals mogen opleiden tot TRE-provider. Je moet een gecertificeerd TRE-provider zijn om TRE professioneel te mogen gebruiken. Vroeger moest je voor je certificering naar het buitenland. Dat is nu dus niet meer nodig.

Over de taalgrens heen werken we samen met Violaine, een Franstalige TRE-trainer die professionals mag opleiden. We ondersteunen elkaar en organiseren samen advanced trainingen met experts. Zo brengen we samen de TRE-kwaliteit in ons land naar een hoger niveau.

TRE-community

Samen met Violaine hebben we ook een TRE-community en TRE-website opgericht. Zo kunnen professionals na een opleiding met elkaar in contact blijven en ervaringen uitwisselen, kunnen ze elkaar ondersteunen en inspireren, en worden ze aangemoedigd om zich bij te scholen. Het resultaat is een betrouwbaar netwerk van deskundigen die cliënten voor de beste zorg naar elkaar kunnen doorverwijzen. En de beste zorg, daar gaan we voor!

Heb je interesse om TRE-provider te worden en wil je meer weten over de opleiding? Neem dan contact met ons op.

TRE Zomerformule

De TRE®-opleiding combineren met je zomervakantie in Frankrijk?

Tijdens het jaar geen tijd om aan zelfzorg te doen? Kom TRE® ontdekken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Of wil je de TRE®-methode aanleren voor gebruik binnen jouw professionele context? Na deze module kan je snel doorstromen naar de vervolgmodules

Meer info

Scroll naar boven